Platform as a Service (PaaS) Nedir? Neden Önemlidir?

 

Günümüzün hızla değişen dijital dünyasında, işletmelerin teknolojiye uyum sağlaması ve rekabette öne geçmesi kritik önem taşımaktadır. Platform Hizmeti olarak Hizmet (PaaS), bu doğrultuda modern şirketler için güçlü bir çözüm sunmaktadır. Bu makalede, PaaS’ın ne olduğu, nasıl çalıştığı ve sağladığı avantajlar üzerinde duracak, ayrıca PaaS ile diğer bulut hizmetleri arasındaki farkları inceleyeceğiz. Son olarak, neden İHs Teknoloji’yi tercih etmeniz gerektiğinden ve sunduğumuz kapsamlı bulut hizmetlerinden bahsedeceğiz.

PaaS Nedir?

Hizmet olarak platform – Platform as a Service (PaaS), üçüncü parti bir sağlayıcının internet üzerinden kullanıcılara donanım ve yazılım araçları sunduğu bir bulut bilişim modelidir. Bu araçlar genellikle uygulama geliştirme için gereklidir. PaaS sağlayıcısı, donanım ve yazılımı kendi altyapısında barındırır. Bu nedenle, PaaS, geliştiricilerin yeni bir uygulama geliştirmek veya çalıştırmak için dahili donanım ve yazılım kurma zahmetinden kurtulmalarını sağlar.

PaaS araçları, genellikle kullanımı kolay ve pratik olarak tanıtılır. Bir organizasyon, yerinde alternatiflere göre potansiyel maliyet tasarrufları göz önüne alındığında, PaaS’a geçişi cazip bulabilir.

PaaS Nasıl Çalışır?

Yukarıda belirtildiği gibi, PaaS bir şirketin yazılım geliştirme için tüm BT altyapısını değiştirmez. Bir bulut hizmeti sağlayıcısının barındırılan altyapısı aracılığıyla sağlanır. Kullanıcılar, tekliflere genellikle bir web tarayıcısı aracılığıyla erişir. PaaS, kamu, özel ve hibrit bulutlar aracılığıyla uygulama barındırma ve Java geliştirme gibi hizmetler sunabilir.

Diğer PaaS hizmetleri şunları içerir:

  • Geliştirme ekibi işbirliği,
  • Uygulama tasarımı ve geliştirme,
  • Uygulama test ve dağıtımı,
  • Web hizmeti entegrasyonu,
  • Bilgi güvenliği ve Veritabanı entegrasyonu.

Kullanıcılar genellikle PaaS için kullanım başına ödeme yapmak zorundadır. Ancak, bazı sağlayıcılar platform ve uygulamalarına erişim için sabit bir aylık ücret talep edebilir.

 

PaaS, IaaS ve SaaS Arasındaki Farklar

PaaS (Platform as a Service), üç ana bulut bilişim hizmeti kategorisinden biridir. Diğer iki ana kategori ise altyapı hizmeti olarak bilinen IaaS (Infrastructure as a Service) ve yazılım hizmeti olarak bilinen SaaS (Software as a Service) olarak adlandırılır.

IaaS ile bir sağlayıcı, temel bilgi işlem, depolama ve ağ altyapısı ile birlikte sanallaştırma katmanını (hipervizör) sunar. Kullanıcılar, sanal makineler gibi sanal örnekler oluşturmalı, işletim sistemlerini kurmalı, uygulamaları ve verileri desteklemeli ve bu görevlerle ilgili tüm yapılandırma ve yönetimi gerçekleştirmelidir.

PaaS ile bir sağlayıcı, IaaS’den daha fazlasını sunarak işletim sistemlerini, veritabanları gibi ara yazılımları ve diğer çalışma zamanlarını bulut ortamına ekler.

SaaS ile bir sağlayıcı, tam bir uygulama yığını sunar. Kullanıcılar sadece giriş yapar ve tamamen sağlayıcıya ait altyapı üzerinde çalışan uygulamayı kullanır. Genellikle SaaS uygulamaları internet tarayıcısı üzerinden tamamen erişilebilir durumdadır. SaaS sağlayıcıları, uygulama iş yükünü ve tüm temel BT kaynaklarını yönetirken, kullanıcılar sadece SaaS uygulaması tarafından oluşturulan verileri kontrol ederler.

PaaS ve SaaS Karşılaştırması

PaaS ile SaaS arasındaki farklar bazen belirsiz olabilir. Her iki model de genellikle bulut tabanlı hizmetlere erişim sağladığı için platformlar ve yazılımlar arasında bir ayrım yapmak önemlidir.

SaaS, belirli bir uygulama veya iş yüküne erişim sunar; Örneğin, insan kaynakları veya finans uygulamaları gibi. SaaS uygulaması, sağlayıcının kendi uzak altyapısı üzerinde barındırılır. Bu durum, bir işletmenin bu uygulamayı satın alıp kendi bünyesinde konuşlandırmasını ve bakımını yapma gerekliliğini ortadan kaldırır. Böylece işletme, kendi BT altyapısını azaltarak maliyet ve iş yükünden tasarruf eder.

PaaS ise genellikle birbirine bağlı görevleri gerçekleştirmeye yardımcı olacak araç veya uygulama setlerine erişim sağlar; en yaygın örnek yazılım geliştirme ve test ortamlarıdır. PaaS bileşenleri de sağlayıcının kendi altyapısı üzerinde barındırılır ve kullanıcılar bu platformun bileşenlerine düzenli bir ücret karşılığında erişebilirler. PaaS, yerel veri merkezinden bir dizi aracı ortadan kaldırarak organizasyonun BT yükünü daha da hafifletebilir.

Temel fark şudur: SaaS, bitmiş bir iş yükü sunarken, PaaS işletmenin kendi iş yükünü oluşturmasına ve yönetmesine yardımcı olacak araçları sunar.

PaaS Avantajları ve Dezavantajları

Avantajlar:

PaaS’ın temel faydası, kullanıcılar için basitlik ve kullanım kolaylığı sunmasıdır. PaaS sağlayıcısı, altyapının büyük bir bölümünü ve diğer IT hizmetlerini sağlar; kullanıcılar bu hizmetlere web tarayıcıları aracılığıyla her yerden erişebilir. Abonelik veya kullanıma dayalı ödeme modeli, işletmelerin geleneksel olarak sahip oldukları yerinde donanım ve yazılım maliyetlerini ortadan kaldırmalarını sağlar. PaaS, anahtar araçların sağlanması, yönetilmesi ve güncellenmesi sorumluluğunu iç IT ekibinden dış PaaS sağlayıcısına kaydırır.

Birçok PaaS ürünü yazılım geliştirmeye yöneliktir. Bu platformlar, compute (hesaplama) ve storage (depolama) altyapılarının yanı sıra kod editörleri, sürüm yönetimi, derleme ve test hizmetleri sunarak geliştiricilerin yeni yazılımlarını hızlı ve verimli bir şekilde oluşturmasını sağlar. Bir PaaS ürünü, geliştirme ekiplerinin fiziksel konumları ne olursa olsun birlikte çalışmasına da olanak tanır.

PaaS mimarileri, altyapıyı geliştiriciler ve diğer kullanıcılar için gizler. Bu nedenle model, sunucusuz bilişim ve işlev-olarak-hizmet – function-as-a-service (FaaS) mimarilerine benzer; yani bulut hizmeti sağlayıcısı sunucuyu yönetir ve çalıştırır, ayrıca kaynakların dağıtımını kontrol eder.

Dezavantajlar:

Buna karşın, hizmet kullanılabilirliği veya dayanıklılığı PaaS ile ilgili bir endişe olabilir. Bir sağlayıcı hizmet kesintisi veya diğer altyapı bozulmaları yaşarsa, bu durum müşterileri olumsuz etkileyebilir ve üretkenlik kayıplarına yol açabilir. Ancak, PaaS sağlayıcıları genellikle yüksek hizmet sürekliliği sunar ve destekler; hizmet sürekliliği sağlayıcının hizmet düzeyi anlaşması (SLA) ile belirlenir.

PaaS platformundan başka bir PaaS platformuna geçiş yaparken yaşanan zorluklar, vendor lock-in (sağlayıcıya bağımlılık) olarak bilinen yaygın bir endişedir. Bu durumu değerlendirirken kullanıcılar, hizmet kesintisi ve sağlayıcıya bağımlılık risklerini dikkate almalıdır.

PaaS ürününde yapılan iç değişiklikler de olası bir sorundur. Örneğin, bir PaaS sağlayıcısının belirli bir programlama dilini desteklemeyi bırakması, farklı bir geliştirme araç seti sunması veya platform bileşenlerinden bazılarını ya da tamamını durdurması, kullanıcıları zor durumda bırakabilir. Kullanıcılar, PaaS sağlayıcısının hizmet yol haritasını takip ederek, planlanan değişikliklerin kendi ortamları ve yetenekleri üzerindeki etkilerini anlamalıdır.

PaaS Türleri

Günümüzde geliştiriciler için çeşitli PaaS türleri bulunmaktadır:

  • Genel PaaS;
  • Özel PaaS;
  • Hibrit PaaS;
  • İletişim PaaS (CPaaS);
  • Mobil PaaS (mPaaS);
  • Açık PaaS;
  • Entegrasyon platformu olarak hizmet (iPaaS);
  • Veritabanı hizmeti (DBaaS);
  • Ara katman yazılımı hizmeti (MWaaS).

Genel PaaS

Genel PaaS modeli, halka açık bulutta kullanılmak üzere en uygun olanıdır. Bu model kullanıcıya yazılım dağıtımını kontrol etme olanağı tanırken, bulut sağlayıcısı işletim sistemleri, veritabanları, sunucular ve depolama sistem ağları gibi tüm ana IT bileşenlerinin teslimatını yönetir. Genel PaaS’ta, middleware sayesinde geliştiriciler sunucuları ve veritabanlarını yapılandırabilir ve kontrol edebilirler. Ancak, bu model müşteriyi belirli bir genel bulut seçeneğine bağlı kılar.

Genel PaaS küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından benimsenmişken, büyük kuruluşlar ve işletmeler, halka açık bulut ile ilgili çok sayıda düzenleme ve uyumluluk sorunları nedeniyle bu modeli tercih etmemektedir.

Özel PaaS

Özel PaaS modeli, genel PaaS’ın sağladığı çevikliği, özel veri merkezinin güvenlik ve uygunluk avantajlarıyla bir araya getirir. Özel PaaS, kullanıcının firewall’ının içinde ve genellikle şirketin kendi veri merkezinde yer alan bir cihaz veya yazılım olarak teslim edilir.

Özel PaaS, bir organizasyonun geliştiricilere daha iyi hizmet vermesine, iç kaynakları daha iyi kullanmasına ve maliyetli bulut yayılmasını azaltmasına olanak tanır. Ayrıca, geliştiricilerin şirketin uygulamalarını dağıtmasını ve yönetmesini sağlarken, katı güvenlik, gizlilik ve uyumluluk gereksinimlerine de uymalarına yardımcı olur.

Hibrit PaaS

Hibrit PaaS, genel ve özel PaaS’ı birleştirir ve şirketlere genel PaaS’ın sunduğu sınırsız kapasiteyi, özel PaaS’ın sahip olduğu maliyet verimliliği ve kontrol ile bir araya getirir. Hibrit PaaS, hibrit bulut kullanır ve bu sayede esneklik sunar.

Communication PaaS (CPaaS)

CPaaS, geliştiricilere uygulamalarına gerçek zamanlı iletişimi ekleme olanağı tanır ve bunu yaparken arka uç altyapısı veya arayüzler kurmalarına gerek kalmaz. Örnek uygulamalar arasında Skype, FaceTime, WhatsApp gibi platformlar bulunmaktadır.

CPaaS, geliştiriciye kendi framework’ünü oluşturmadan gerçek zamanlı iletişim özellikleri yaratma imkanı sağlayan standards-based API’lar, yazılım araçları, önceden hazırlanmış uygulamalar ve örnek kodlar sunar. CPaaS sağlayıcıları, geliştirme süreci boyunca kullanıcıya destek ve ürün dokümantasyonu sağlayarak büyük kolaylık sağlar. Ayrıca bazı sağlayıcılar, masaüstü ve mobil platformlarda uygulama geliştirmeye yardımcı olan yazılım geliştirme kitleri ve kütüphaneler de sunar. CPaaS kullanmayı tercih eden geliştirme ekipleri, altyapı, insan kaynakları ve pazara erişim süresi konusunda tasarruf edebilir.

Mobil Uygulama Platformu Hizmeti (MPaaS)

MPaaS, mobil uygulamaların yapılandırılması için kullanılan, kodlama becerisi gerektirmeyen, entegre bir geliştirme ortamıdır. MPaaS web tarayıcısı üzerinden sunulur ve genellikle genel bulut, özel bulut ve şirket içi depolamayı destekler. Bu hizmet, genellikle aylık ücretlendirme ile kiralanır ve fiyatlandırma, dâhil olan cihaz sayısı ve desteklenen özelliklere göre değişiklik gösterir.

MPaaS’ın sunduğu nesne yönelimli sürükle-bırak arayüzü sayesinde kullanıcılar, cihazın GPS, sensörler, kamera ve mikrofon gibi özelliklerine doğrudan erişim sağlayarak HTML5 ya da yerel uygulamaları basit bir şekilde geliştirebilir. Birçok farklı mobil işletim sistemini destekler. Şirketler sıklıkla MPaaS kullanarak hem dahili hem de müşteri odaklı uygulamalar oluştururlar. Bu, mobil uygulama geliştiricilere veya ekstra IT desteğine ihtiyaç duymadan BYOD (Kendi Cihazını Getir) ortamını ve üretkenlik uygulamalarını teşvik edebilir.

Açık Kaynaklı Uygulama Platformu Hizmeti (Open PaaS)

Open PaaS, tüm cihazlarda çekici olan, takvim, kişiler ve e-posta uygulamaları gibi kullanışlı web uygulamaları sunan ücretsiz, açık kaynaklı bir işbirliği platformudur. Open PaaS, kullanıcıların yeni uygulamaları hızla dağıtabilmesine olanak tanımak için tasarlanmıştır. Hibrit bulutlarda barındırılan kurumsal işbirliği uygulamalarına yönelik bir teknoloji geliştirme hedefi taşır.

Entegrasyon Platformu Hizmeti (IPaaS)

IPaaS, doğal olarak iletişim kurmayan veya birbirleriyle çalışmayan farklı iş yükleri ve uygulamaları entegre etmek için kullanılan hizmetlerin genel adıdır. Bu platform, bu farklı entegrasyonları sunarak ve destekleyerek organizasyonların, işletme genelinde farklı iş yüklerinin birlikte çalışmasını sağlama zorluklarını hafifletmeye çalışır.

Veritabanı Hizmeti (DBaaS)

DBaaS, provider (sağlayıcı) tarafından sunulan bir veritabanı hizmetidir. NoSQL, MySQL ve PostgreSQL gibi çeşitli veritabanı türlerini içerebilir. Bu model genellikle yinelenen bir abonelik yoluyla sunulur ve kullanıcıların veritabanını işletmek için ihtiyaç duyduğu her şeyi içerir. Yerel ve diğer bulut tabanlı iş yükleri tarafından API’ler kullanılarak erişilebilir.

Orta Katman Yazılım Hizmeti (MWaaS)

MWaaS, ön uç müşteri isteklerini arka uç işleme veya depolama fonksiyonlarına bağlamak için gerekli olan entegrasyonlar paketini sunar ve karmaşık ve çeşitli uygulamaları API’ler kullanarak bağlamayı sağlar. MWaaS, iPaaS gibi entegrasyonlara odaklanır ve bazı durumlarda iPaaS yeteneklerini de içerebilir. Ayrıca, B2B entegrasyonu, mobil uygulama entegrasyonu ve IoT entegrasyonunu da kapsar.

PaaS ve iPaaS Arasındaki Farklar

PaaS ve iPaaS benzer isimlere sahip olsalar da farklı teknolojilerle desteklenirler ve farklı amaçlara hizmet ederler. iPaaS, farklı ortamlara dağıtılan yazılım uygulamalarını bağlamak için otomasyon araçları sunar. Genellikle, şirket içi veri ve uygulamaları bulutta depolananlarla entegre etmek için kullanılır. iPaaS, daha çok orta katman yazılımı şeklinde kabul edilir ve MWaaS hizmetlerinin bir parçası olarak da sunulabilir.

PaaS ise internet üzerinden sunulan bulut altyapısı ve uygulama geliştirme araçlarını sağlar.

PaaS Kullanım Alanları

PaaS araçları çoğu zaman mobil uygulama geliştirmede kullanılır. Ancak, birçok geliştirici ve şirket, platformlar arası uygulamalar oluşturmak için de PaaS’ı kullanır çünkü PaaS, neredeyse her cihazda çalışabilecek bir uygulama oluşturmak için hızlı, esnek ve dinamik araçlar sunar. PaaS’ın temel görevi, işletmelere uygulama oluşturma ve çalıştırma sürecini daha hızlı ve kolay hale getirmektir.

PaaS, ayrıca DevOps araçları içerisinde de kullanılabilir. Uygulama yaşam döngüsü yönetimi özellikleri ve şirketin ürün geliştirme metodolojilerine uygun özel özellikler sunar. Bu model, bulut tabanlı sürekli entegrasyon araçlarının kesinti yaşamadan güncellemeler eklemesine olanak tanır. Ayrıca, Şelale modelini takip eden şirketler, günlük yönetim için kullandıkları aynı konsol üzerinden güncellemeleri dağıtabilirler.

PaaS’ın diğer bir kullanım amacı, ev işlerinin ve bakım görevlerinin otomasyonu veya tamamen ortadan kaldırılması yoluyla bir uygulamanın piyasaya sürülme süresini azaltmaktır. Bu, büyük ölçüde geliştiricilerin, yük dengeleme, ölçekleme ve yeni bağımlı hizmetlerin dağıtımı gibi karmaşık görevlerle uğraşma yükünü hafifletmeye yardımcı olur. PaaS sağlayıcıları bu görevlerin sorumluluğunu üstlenir.

PaaS, ayrıca, yeni programlama dilleri ve teknolojileri destekleyerek, geliştiricilerin kapsayıcı teknoloji ve sunucusuz işlevler gibi teknik büyüme alanlarında yenilik yapmalarını sağlar. Bu, özellikle teknolojik değişimin yavaş ilerlediği sektörler için önemlidir (örneğin, bankacılık veya imalat. PaaS, bu kuruluşların iş süreçlerini tamamen değiştirmeden en yeni tekliflere uyum sağlamalarına olanak tanır).

PaaS İçeriği Nedir?

Farklı sağlayıcı ve ürünlerde değişiklik gösterebilse de, PaaS’ın temel özellikleri genellikle şu unsurları içerir: altyapı, geliştirme araçları, middleware (ara katman yazılım), işletim sistemleri, veritabanı yönetim araçları ve analiz.

Altyapı

PaaS, IaaS’in içerdiği tüm altyapıyı kapsar. Bu, sunucuların, depolamanın, veri merkezlerinin ve ağ kaynaklarının sağlayıcı tarafından yönetildiği anlamına gelir. Ayrıca, kullanıcıların PaaS altyapısı ve hizmetleriyle etkileşime geçmek için kullandıkları arayüz veya portal da bu kapsama dahildir.

Uygulama Tasarımı

Test ve Geliştirme Araçları. PaaS, müşterilere uygulama oluşturma ve yönetme sürecinde ihtiyaç duydukları her şeyi sunar. Bu araçlar, internet üzerinden tarayıcı ile herhangi bir konumdan erişilebilir. Bu geliştirme araçları genellikle hata ayıklayıcı, kaynak kod editörü ve derleyici gibi yazılımları içerir.

Middleware

PaaS, işletim sistemleri ve son kullanıcı uygulamaları arasında köprü görevi gören middleware yazılımını da içerir. Bu sayede, kullanıcı firmaların kendi geliştirme kaynaklarını middleware oluşturmaya ayırmasına gerek kalmaz.

İşletim Sistemleri

Uygulamaların çalıştırılacağı ve geliştiricilerin uygulama geliştireceği işletim sistemleri PaaS sağlayıcısı tarafından sunulur.

Veritabanları

PaaS sağlayıcıları genellikle veritabanlarını yönetir ve müşterilere veritabanı yönetim araçları sağlar.

İzleme ve Yönetim Araçları

PaaS sağlayıcıları, iş kullanıcılarının PaaS kullanımını anlamalarına ve kullanıma dayalı maliyet ve kullanım özelliklerini açıklamalarına yardımcı olmak için genellikle izleme ve analiz hizmetleri de sunar.

PaaS’ı Kim Denetler?

PaaS’ın denetimi genellikle sağlayıcılar ve kullanıcılar arasında paylaşılan bir sorumluluktur.

PaaS sağlayıcısı, platformun sahibi ve işletmecisidir. Altyapıyı yönetmekten, yazılım hizmetlerini sunmaktan ve sorun giderme işlemlerinden sorumludurlar.

PaaS, birçok kuruluş için verimliliği artırma ve yerel altyapıdan vazgeçme konusunda büyük bir değişim sağlar. Bu nedenle PaaS’ın kullanılma kararı, hedefler ve beklentiler, belirli bir PaaS seçimi, kullanımın izlenmesi ve başarının değerlendirilmesi genellikle iş liderleri tarafından yapılır.

PaaS yönetimi genellikle bir kişinin sorumluluğunda değil, IT departmanı içinde işbirlikçi bir çaba gerektirir:

  • CIO/CTO, PaaS girişimini yönlendirebilir.
  • Yazılım mimarları ve mühendisleri belirli bir PaaS’ı değerlendirebilir ve seçebilir.
  • Geliştiriciler, PaaS ürünü ile çalışır ve değerlendirme sürecinde önemli rol oynar.
  • IT yöneticileri, PaaS kurulumu, yapılandırması ve güvenliğiyle ilgilenir.
  • Diğer iş liderleri, yasal uyum görevlileri gibi, PaaS kararlarına dahil olabilir.

 

PaaS Değerlendirme ve Satın Alma için En İyi Uygulamalar

PaaS’a geçiş, doğru değerlendirme ve planlama ile başarıya ulaşır:

  1. İhtiyacı Anlayın:PaaS’ın işletme için ne yapması gerektiğini ve bu modelin geleneksel araç setlerine göre sağlayacağı avantajları netleştirin.
  2. Piyasa Araştırması Yapın:Farklı PaaS sağlayıcılarını ve tekliflerini araştırın, kısa liste yaparak deneme projeleri üzerinde test edin.
  3. Sağlayıcıyı Tanıyın:Sağlayıcıyı ve iş modelini anlamak için inceleyin.
  4. İnce Detayları Anlayın:Maliyetler, fatura düzeni ve destek mekanizmalarını dikkatle inceleyin.
  5. Riskleri Değerlendirin:Sağlayıcının iş sürekliliği, özelliklerin gelecekteki durumu gibi potansiyel riskleri göz önünde bulundurun.

 

Modern PaaS ve Geleneksel PaaS

Çoğu PaaS (Platform olarak Hizmet) çözümünün temel amacı, yazılım geliştirme görevlerini basitleştirmek ve hızlandırmaktır. Ancak modern PaaS, bu temel işlevin ötesine geçerek, geliştirme yeteneklerine, verimlilik düzenlemelerine ve otomasyona odaklanan entegre ve tamamlayıcı bir uygulama paketi sunar. Bu sayede, sadece kullanışlı araçlar sağlamaktan çok daha fazlasını yapar.

Örneğin, VMware Tanzu Uygulama Platformu, Kubernetes tabanlı uygulama dağıtımı ve altyapı yönetim araçlarıyla yüksek düzeyde entegre bir sistem sunmayı hedefler. Bu, VMware’in bulut tabanlı BT otomasyon ürünlerinin Kubernetes konteyner yönetimi platformuyla entegre olmasını sağlayacaktır. Böylece, geliştiriciler uygulamaları hızla oluşturup Kubernetes üzerinde test edebilmek için kapsamlı bir iş akışına sahip olur.

Olgun PaaS sektörünün bir diğer göstergesi ise dış entegrasyon ve destek imkanlarının artmasıdır. VMware Tanzu Uygulama Platformu gibi PaaS çözümleri, Jenkins ve bulutta barındırılan Kubernetes hizmetleri gibi farklı araçları ve Kubernetes sürümlerini de desteklemelidir. Ayrıca, Python, JavaScript, Go ve .NET gibi çeşitli programlama dillerine destek sunarak daha geniş bir geliştirici kitlesine hitap etmelidir.

 

PaaS Hizmetleri için Neden İHS Teknoloji’yi Tercih Etmelisiniz?

Platform Hizmeti olarak Hizmet (PaaS) çözümleri, işletmelerin uygulama geliştirme süreçlerini hızlandırarak ve maliyetleri düşürerek önemli avantajlar sağlar. İHS Teknoloji olarak, uçtan uca PaaS hizmetlerimizle işletmenizin dijital dönüşüm yolculuğunu desteklemek için buradayız. İşte İHS Teknoloji’yi tercih etmeniz için birkaç neden:

Güçlü Altyapı ve Yüksek Performans

İHS Teknoloji, sağlam ve güvenilir bir altyapı üzerinde çalışır. Üst düzey performans ve güvenlik standartlarına sahip veri merkezlerimiz, uygulamalarınızın her zaman en iyi şekilde çalışmasını sağlar.

Esneklik ve Ölçeklenebilirlik

İHS Teknoloji’nin PaaS hizmetleri, işletmenizin büyüklüğüne ve ihtiyaçlarına göre kolayca ölçeklenebilir. İş yükleriniz arttıkça veya azaldıkça hizmetleri ayarlayabilir, böylece maliyetleri optimize edebilirsiniz.

Çeşitli PaaS Türleri

Genel PaaS, özel PaaS ve hibrit PaaS gibi çeşitli çözümlerle, işletmenizin özel gereksinimlerine uygun PaaS çözümünü sunarız. Farklı senaryolar için en uygun çözümü seçebileceğiniz seçeneklerimiz ile esnekliği deneyimleyin.

Yüksek Hizmet Sürekliliği ve Destek

Hizmet sürekliliği ve müşteri memnuniyetini öncelikli kılan İHS Teknoloji, yüksek hizmet sürekliliği sunar. Destek ekibimiz, karşılaşabileceğiniz her türlü sorun için size rehberlik etmeye hazırdır.

Entegre Bulut Hizmetleri

İHS Teknoloji, sadece PaaS değil, tam bir bulut ekosistemi sunar. Infrastructure as a Service (IaaS) ve Software as a Service (SaaS) çözümlerimizle, tüm iş yüklerinizi ve uygulama ihtiyacınızı karşılayabiliriz.

Geliştiricilere Yönelik Özellikler

Geliştirici dostu araçlar ve platformlar sunarak, yazılım geliştirme döngünüzü hızlandırırız. Kod editörleri, derleyici, sürüm kontrol sistemleri ve daha fazlasıyla, yazılımlarınızın geliştirme sürecini kolaylaştırırız.

İHS Teknoloji olarak, bulut tabanlı çözümlerimizle işletmenizin verimliliğini artırmak, maliyetleri düşürmek ve dijital dönüşümünüzü hızlandırmak için buradayız. PaaS, IaaS ve SaaS gibi çeşitli bulut bilişim hizmetlerimizle iş yüklerinizi yönetmeyi ve optimize etmeyi kolaylaştırıyoruz.

Teknolojik yetenekleri ile iş ihtiyaçlarınıza uygun çözümler sunan İHS Teknoloji’yi tercih ederek, rekabet avantajı elde edin ve iş süreçlerinizi bir üst seviyeye taşıyın.

Bulut hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Related articles